Tøj fra HA85 vækker glæde i Gambia

HA85, Silkeborg og YaSally indgik i februar 2014 en stor samarbejdsaftale om donation af en større mængde udgået spillertøj og meget andet, der ikke skulle bruges mere. De senere år har YaSally også etableret et samarbejde med superligaklubben Silkeborg IF.

HA85 ønskede en samarbejdspartner, hvor tøjet kunne genbruges i et støttearbejde til fordel for et afrikansk land. Den første donation blev modtaget i Gambia sidst i april måned 2014, hvor HA85 donerede omkring 1.000 sæt komplet spillertøj i forskellige størrelser. Derudover har HA85 og HA85′ sponsorer givet en masse ekstra udstyr (fodboldpumper, dommerfløjter, net mv.) og Sport24 donerede via HA85 3 meget flotte og store pokaler. Endelig donerede Select via HA85 ca. 200 nye fodboldbolde.

Hele donationen blev sendt til Gambia med container og dette finansierede speditionsfirmaet Scan Global Logistics A/S via HA85.

Forsendelsen og indklareringen i Gambia gik smertefrit, da YaSally er en kendt og godkendt forening i Gambia, der har alle de nødvendige tilladelser i orden, for at kunne indføre brugt udstyr mv. i Gambia til fordel for de støtteaktiviteter, som YaSally igangsatte tilbage i 2008.

HA85′ donation muliggjorde, at YaSally kunnet organisere skolefodbold/idræt på skoler i fokusdistriktet som en integreret del af undervisningen, samt etablere en fodboldturnering – YaSally Cup – for alle landsbyerne i distriktet.

Etableringen af foldboldturneringen har bidraget til at mange af de unge i området faktisk er blevet i området i denne del af året, hvor der ellers ikke er så meget at lave for dem. De unge plejer at tage til hovedstaden Banjul i denne periode, men er i år i vid udstrækning blevet hjemme i området på grund af interessen for turneringen.

Idet de unge i vid udstrækning er blevet hjemme i stedet for at tage til hovedstaden Banjul, så har de kunnet hjælpe deres forældre med de daglige opgaver. Førhen spildte de unge deres tid i Banjul i denne del af året for der er heller ikke arbejde at finde i Banjul.

Handelslivet i Pakau, som er centrum for turneringen, er vokset betydeligt sammenlignet med de tidligere år, hvor der ikke blev afholdt en fodboldturnering. De lokale har simpelthen solgt flere varer.

YaSally har som mål at forbedre sundheden i distriktet, og dette projekt bidrager en hel del til dette. De unge synes det er sjovt at dyrke sport, det giver en bedre livskvalitet og ikke mindst god motion. Endelig skal vi ikke glemme, at fodboldturneringen har styrket det sociale liv og sammenhold meget.

Siden etableringen af fodboldturneringen er det kun gået fremad. Der er et massivt ønske om at deltage i turneringen, og i 2018 deltog 16 hold fra forskellige landsbyer.

Du kan læse mere om Yasally Charity, og om hvordan du selv kan støtte den gode sag lige her: Klik her