Velkommen til international fodboldcamp i uge 27 (AFLYST pga. corona)

Fodboldcampen er et samarbejde mellem den amerikanske fodboldsammenslutning Scandia United Soccer Academy, HA85 og DGI Midtjylland. Fodboldcampen er en enestående mulighed for at træne med de amerikanske fodboldspillere og deres dygtige trænere, og dit barn får mulighed for at møde børn og unge på deres egen alder fra USA og skabe nye venskaber.

Dit barn får:
Masser af fodboldoplevelser
Træning i nye tricks og skills
Udfordringer
Kompetente trænere (Internationale og danske trænere samt danske hjælpetrænere)
Hygge med vennerne og mulighed for nye venner
Fællesskabsfølelse og en god ferieoplevelse
Fælles social aktivitet hver aften
Mulighed for at træne det engelske sprog i praksis
Et lækkert fodboldsæt fra Select, der inkluderer T-shirt, shorts, strømper, bold og drikkedunk
Fuld forplejning fra mandag middag til torsdag middag

Praktisk info:
Hvem: Drenge og piger årgang 2006 – 2012
Hvornår: Mandag 29. juni kl. 9 – torsdag 2. juli kl. 15
Overnatning: Alle bor og overnatter på Hvinningdalskolen
Tøjpakke: Fodboldsættet fra Select udleveres til deltagerne den første dag på fodboldskolen.
Pris 1250,-

Læs om tidligere deltageres oplevelser på den internationale fodboldcamp, længere nede på siden.

Tilmelding og kontaktinformation:
https://www.dgi.dk/arrangementer/202006406009

Baggrund

HA85 og Scandia United Soccer Academy Danmark indgik i 2019 en treårig samarbejdsaftale, og i 2020 gik også DGI Midtjylland med i partnerskabet.

Den amerikanske fodboldsammenslutning Scandia United Soccer Academy, har en afdeling i Danmark. Den dansk/amerikanske fodboldklub tilbyder i ugerne 27, 28 og 29 en international fodboldtur med træningslejr og turneringsdeltagelse i henholdsvis Danmark og Sverige. Turens højdepunkt er deltagelse i en af Europas største fodboldturneringer, Gothia Cup i Gøteborg Sverige. Men inden den amerikanske delegation når til Sverige, starter opholdet med træningslejr i Silkeborg, hvor HA85 i Hvinningdal er værter.
Fodboldturen henvender sig til en bred målgruppe af spillere, nemlig piger og drenge, årgang 2006-2012.

Søren Jensen der er ansvarlig for Scandia United Soccer Academy Danmark, er yderst tilfreds med samarbejdet med HA85:

– Jeg er meget glad for at HA85 tror på vores projekt og ønsker at bakke op omkring denne mulighed til deres medlemmer. Det viser mig, at HA85 er en klub med visioner og man ønsker at give sine medlemmer mulighed for ekstra fodbold i sommerferien. Vores træningsophold hos HA85 i uge 27, vil give en masse lokale spillere en stor oplevelse og en stor mulighed for at skabe venskaber på tværs af kloden og en anderledes mulighed for at uddybe sine engelske færdigheder. Vi håber selvfølgelig at nogle at de lokale spillere, vil have lyst til at tage med på resten af turen til Frederikshavn og Gøteborg Sverige.

Bent Svendsen fra HA85 glæder sig over aftalen:

– Vi havde allerede i 2018 et supergodt samarbejde med de amerikanske ledere og Søren Jensen fra Scandia United Soccer Academy om deres ophold hos os. Derfor var vi heller ikke sene til at indgå en længerevarende aftale, da vi fik henvendelsen. Vi tillader os at være stolte over, at valget er faldet på HA85 og vores faciliteter. Og så glæder vi os over, at rigtig mange unge fodboldspillere nu får mulighed for at træne med de amerikanske fodboldspillere og deres dygtige trænere. Og muligheden gælder jo ikke kun spillere fra HA85, men også for interesserede spillere fra omkringliggende klubber. Interesserede lokale fodboldspillere, kan vælge at deltage i den ugelange træningslejr, men har også mulighed for at drage med videre til stævnet Cup No. 1 i Frederikshavn.

Udover selve det fodbold- og træningsmæssige, giver dette set-up også en enestående mulighed for at møde unge på ens egen alder fra USA. Og hvem ved… måske nye venskaber skabes.

Oh yeah! Vi er klar på endnu på endnu en amerikansk fodboldcamp!
I starten af juli 2019 havde HA85 et ugelangt besøg fra USA, da Scandia United Soccer Academy havde pre-camp forud for deres deltagelse i to store ungdomsturneringer i Frederikshavn og Göteborg. Lokale spillere fra Silkeborg havde mulighed for at træne med og være en del af campen. Og der var efterfølgende stor begejstring at spore hos Simon Stücker og Emil Trede Mellergaard som havde tilmeldt sig den internationale fodboldcamp med Scandia United hos HA85.
 
Drengene har de foregående år, deltaget på traditionelle fodboldskoler, men var tiltrukket af HA85’ samarbejde med amerikanske Scandia United Soccer Academy.
 
– Jeg tilmeldte mig fordi jeg havde lyst til at prøve en anden fodboldskole, og for at lære nye mennesker at kende fra et andet land, fortæller Emil. Og det samme gjaldt for Simon: – Jeg ville prøve noget nyt, og få nogen nye venner.
 
I første omgang kan det, at træningen foregår på engelsk være afskrækkende, men det var slet ikke noget problem.
– Jeg forstod det meste, men engang imellem kneb det lidt – så var der en dansk hjælpetræner der kunne oversætte, fortæller Emil.
 
Og om selve træningen er drengene enige om, at det var noget helt andet, end den træning de har været vant til.
– Det var meget mere hårdt og fysisk, fortæller Simon, og Emil uddyber:
– Det var en meget anderledes måde at træne på. Der var flere fysiske øvelser, og det var en mere seriøs træning end den fodboldskole jeg har været på før.
 
Udover det fodboldmæssige som campen har givet drengene, gav det også nye bekendtskaber fortæller Simon:
– Jeg fik snakket med nogen af de amerikanske spillere og også nogen danske.
Og gennem sociale medier, kan kontakten holdes, siger Emil: – Jeg har fået nye venner. Det er både drenge og piger på min egen alder, og nogle der er ældre. Der var også nogle danske spillere med fra andre byer, blandt andet Tønder og Frederikshavn. Nu er vi også på Snapchat sammen.
 
Kombinationen af fodboldtræning på et seriøst niveau og mødet med amerikanske unge, har været helt perfekt synes begge to: – Det har været mega sjovt!! Vi har trænet hårdt, men også haft det rigtig hyggeligt. Det var hyggeligt når vi imellem træningerne sad i rundkreds og bare snakkede sammen. Vi har også mødtes efter træning om aftenen og været sammen og snakket sammen, fortæller Emil og har opfordringen til andre som kunne tænke sig at deltage næste år klar:
– De skal gøre det! Fordi det er rigtig sjovt og hyggeligt og det er god fodboldtræning. Du skal ikke være bange for at du ikke kan forstå sproget, der er altid nogle der kan hjælpe dig. Jeg skal helt klart med næste år igen!