I starten af juli havde HA85 et ugelangt besøg fra USA, da Scandia United Soccer Academy havde pre-camp forud for deres deltagelse i to store ungdomsturneringer i Frederikshavn og Göteborg. Lokale spillere fra Silkeborg havde mulighed for at træne med og være en del af campen. Og der var efterfølgende stor begejstring at spore hos Simon Stücker og Emil Trede Mellergaard som havde tilmeldt sig den internationale fodboldcamp med Scandia United hos HA85.
 
Drengene har de foregående år, deltaget på traditionelle fodboldskoler, men var tiltrukket af HA85’ samarbejde med amerikanske Scandia United Soccer Academy.
 
– Jeg tilmeldte mig fordi jeg havde lyst til at prøve en anden fodboldskole, og for at lære nye mennesker at kende fra et andet land, fortæller Emil. Og det samme gjaldt for Simon: – Jeg ville prøve noget nyt, og få nogen nye venner.
 
I første omgang kan det, at træningen foregår på engelsk være afskrækkende, men det var slet ikke noget problem.
– Jeg forstod det meste, men engang imellem kneb det lidt – så var der en dansk hjælpetræner der kunne oversætte, fortæller Emil.
 
Og om selve træningen er drengene enige om, at det var noget helt andet, end den træning de har været vant til.
– Det var meget mere hårdt og fysisk, fortæller Simon, og Emil uddyber:
– Det var en meget anderledes måde at træne på. Der var flere fysiske øvelser, og det var en mere seriøs træning end den fodboldskole jeg har været på før.
 
Udover det fodboldmæssige som campen har givet drengene, gav det også nye bekendtskaber fortæller Simon:
– Jeg fik snakket med nogen af de amerikanske spillere og også nogen danske.
Og gennem sociale medier, kan kontakten holdes, siger Emil: – Jeg har fået nye venner. Det er både drenge og piger på min egen alder, og nogle der er ældre. Der var også nogle danske spillere med fra andre byer, blandt andet Tønder og Frederikshavn. Nu er vi også på Snapchat sammen.
 
Kombinationen af fodboldtræning på et seriøst niveau og mødet med amerikanske unge, har været helt perfekt synes begge to: – Det har været mega sjovt!! Vi har trænet hårdt, men også haft det rigtig hyggeligt. Det var hyggeligt når vi imellem træningerne sad i rundkreds og bare snakkede sammen. Vi har også mødtes efter træning om aftenen og været sammen og snakket sammen, fortæller Emil og har opfordringen til andre som kunne tænke sig at deltage næste år klar:
– De skal gøre det! Fordi det er rigtig sjovt og hyggeligt og det er god fodboldtræning. Du skal ikke være bange for at du ikke kan forstå sproget, der er altid nogle der kan hjælpe dig. Jeg skal helt klart med næste år igen!
 
HA85 og Scandia United Soccer Academy fortsætter succesen med international fodboldcamp i 2020, uge 27. Fodboldcampen er for både drenge og piger i årgangene U13-U18. Flere informationer og tilmelding følger på et senere tidspunkt.